Onsdag 26 februari 2020

Så glad för Brexit!

Allt är inte bara jämmer och elände. Äntligen finns det ett ljus i tunneln, britterna lämnar EU!

Den så kallade Europeiska unionen som bara består av några av Europas stater har inte lett till något gott. År ut och år in betalar Sverige mängder med skattepengar till detta tramsprojekt. Vad har vi fått tillbaka? Ingenting. Vad har vi förlorat? Vår självständighet.

Men nu tar britterna sitt förnuft tillfånga och lämnar eländet.  Tyvärr så finns det inga partier i riksdagen som är EU-motståndare. De EU-fientliga har blivit EU-kritiska men ser ingen brådska med att lämna EU.

Anledningen är förstås att dess partier, vänsterpartiet och miljöpartiet kritiserat EU för att inte vara tillräckligt öppna och inkluderande. Dessa partier har aldrig kritiserat den främsta av överstatliga organ FN. Sverigedemokraterna vill plötsligt vara med i EU. Anledningen är den att det blåser högerpopulistiska vindar inom EU.

Nu duger EU enligt Åkesson och co. Britterna lämnar och vi får hoppas att brexit följs av en swexit. Låt oss lämna EU! 31 januari är för mig en glädjens dag!

Henrik Andersson

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.
  • vastaspojken

    Alla försök att samarbeta med andra människor kan uppfattas som tungt och besvärligt. Historiskt hade byalagen svårt att dra jämnt. Landskapslagarna avgränsade människor från varandra. Så småningom begrep vi svenskar att vi kunde samarbeta inom riket Sverige. Samarbetet har gått på kryckor ibland. Samerna har drabbats hårt genom tiderna. Nu kommer allt fler till insikten att ska vi lösa de problem vi står inför måste vi samarbeta globalt. EU är för litet idag, bl.a. Ryssland måste med! Nationalismen har vi fått mer än nog av! America first! Sverige först! De parollerna måste ersättas av planeten Jorden först! Mitt hopp står till ungdomarna Greta &Co!