Lördag 13 augusti 2022

Ska man skratta eller gråta?

Den socialdemokratiska regeringens främsta egenskap är att ständigt skylla på andra, det finns helt enkelt inte i det socialdemokratiska medvetandet att ta ansvar.

I en radiointervju tog justitieminister Morgan Johansson bortförklaringarna till en ny och minst sagt häpnadsväckande nivå! Under perioden januari till april i år har det anmälts 1 710 dieselstölder, vilket är en ökning med hela 126 procent! Sveriges radio P4 har under dagen haft ett antal sändningar om den kraftiga ökningen av dieselstölder.

I intervjun menade justitieminister Morgan Johansson att de som drabbas av dieselstölder mer eller mindre får skylla sig själva. Inte nog med det, ministern ansåg dessutom att de företag som drabbades av dessa stölder tjänade så mycket pengar att det inte hade så stor betydelse!

Citat ur radiointervjun med ministern: ”Samtidigt ska man väl komma ihåg att de här företagen tjänar väl ändå en hel del pengar. Man har ju ett eget ansvar också, faktiskt, att medverka till att man skyddar sin egendom. Man kan inte bara lägga över allting här på att polisen ska lösa alla problem”.

Uttalandet är minst sagt häpnadsväckande för att komma från landets justitieminister. Gång på gång skyller justitieministern på andra när regeringen uppenbarligen inte rår på den organiserade brottsligheten. Ministerns arrogans inför transportnäringens förutsättningar är direkt stötande! Att Morgan Johansson inte är kompetent för sin uppgift har han bevisat mer än en gång, men i dagens intervjuer med radion bekräftades detta en gång för alla! Vid höstens val har väljarna möjlighet att rösta bort denna urusla regering! Rösta rätt, rösta på Sverigedemokraterna!

Thomas Morell (SD)
Trafikpolitisk talesperson

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.