Tisdag 7 juli 2020

Skambud från arbetsgivarna

IF Metall kräver 3 procents löneökning i årets avtalsrörelse. Nu har arbetsgivarna svarat att de vill ge oss 1,4 procent. Det är ett skambud.

Industrins konkurrenskraft har stärkts de senaste åren. Svensk industri går bra jämfört med övriga världen. De flesta stora industriföretag rapporterar god lönsamhet och höjer utdelningen till aktieägarna.

Ändå vill arbetsgivarna ge oss anställda en löneökning som är så liten att den skulle ätas upp av inflationen. Det skulle alltså bli mindre pengar i plånboken, inte mer.

Vi går inte med på det. Vi kräver riktiga löneökningar. Det finns inget skäl att öka företagens vinster ännu mer på löntagarnas bekostnad!

 

Vårt krav är seriöst och företagen klarar de lätt ! Arbetsgivarnas bud är inte seriöst !


IF Metall Östra Skaraborg
avdelningsstyrelsen 

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.
Senaste nyheterna
Charlies teater går mot strömmen Sex av tio använder inte kontanter Louise Grabo (C) tar plats i inflytelserik EU-kommitté Nytt event på Billingen i september Hon kallar sig konstnär 29 konstnärer ställer ut i Skaras skyltfönster HD: Lärares ingripande mot en elev var inte kränkande Kritik mot Naturvårdverkets jakttidsförslag Kulturchef skivdebuterar med nyskriven låt Ett tristare Stochampionat