Måndag 19 augusti 2019

Skamlig personalpolitik i Skövde

Vi var nog många i måndags som chockerades av att en av kommunens topptjänstemän, Dan Sandén, Skövdebostäder, fått sparken.

Vi minns när dåvarande kommundirektören Christina Josefsson sparkades i januari -13. Även hon en ytterst kompetent chef som inte förstod varför hon sparkades. Hon fick snabbt därefter nya chefsjobb på Lidköpings kommun.

Det verkar som våra politiker inte tål kompetenta, framsynta och självständiga tjänstemän. Det verkar som Skövde Kommun är en arbetsplats med ja-sägare och att en otrevlig tystnadskultur råder. Väldigt skrämmande!

Alltifrån att Josefsson sparkades tills nu har vårt kommunalråd Katarina Jonsson i hög grad varit inblandad. Idag ingår hon i Skövdebostäders och Skövde Stadshus styrelser samtidigt som hon är kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Det är en mycket oroande centralisering av makten och hon verkar mörka känsliga frågor. Har kommunen ingen personalavdelning som med kompetens kan avsluta en anställning? Politikernas hantering av nämnda ärenden har varit vidrigt och okunnig.

Dessutom finns det inslag av att man vill kränka dem som personer. Vem vill då söka jobbet efter Dan Sandén? Jag misstror kraftigt kompetensen hos styrelsen i Skövdebostäder. Att skicka hem vd:n till en kostnad av ca. 4 miljoner kr, inte ha någon tillförordnad vd klar och sedan söka en ny vd. Det kommer att ta tid och allvarligt skada Skövdebostäder.

I en demokrati behövs transparens, Katarina Jonsson: Kommuninvånare, hyresgäster i Skövdebostäder och inte minst oroade anställda på Skövdebostäder har berättigade krav att få mer information från Dig.

Mr Transparens

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.