Fredag 20 september 2019

Stärk fackets röst i EU

Som industriarbetare finns det många anledningar att gå och rösta i Europaparlamentsvalet. Det handlar om våra jobb, vår arbetsmiljö och våra fackliga rättigheter.

EU måste sätta människan före marknaden, så att våra fackliga fri- och rättigheter skyddas på samma sätt som företagens.

Varje år dör cirka 4 000 arbetare på jobbet i Europa. Det är helt oacceptabelt. Genom EU-samarbetet kan vi förbättra vår arbetsmiljö.

Men EU-samarbetet ger också ökade handelsmöjligheter som stärker vår exportindustri. Det i sin tur skapar jobb i Sverige, och finansierar vården, skolan och omsorgen.

Vi står bakom Johan Danielsson (s) som fackets kandidat. Han lyssnar på våra krav, och kommer att kämpa i Europaparlamentet för att de ska bli verklighet.

Så gå och rösta på söndag! Och du, låt inte högerextrema få chansen att montera ned demokratin och våra fackliga rättigheter. Rösta för ett demokratiskt Europa!

Jonny Alfredsson
IF Metall avdelning 27

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.