Söndag 20 september 2020

Svar till Ingemar Göthberg

I förra veckans Skaraborgsbygden kommenterade du min ledare den 31 juli om Moderaternas och Liberalernas kärnkraftsutspel. Som ledarskribent ser jag det som min uppgift att reflektera över och kommentera viktiga frågor för skaraborgaren. Ledarsidan i Skaraborgsbygden är centerpartistisk och blir därför en viktig röst till övriga skaraborgska tidningars ledarsidor som har annan politisk färg. Ur demokratisk synvinkel är detta viktigt, jag har inte för avsikt att alla ska övertygas eller tycka lika, det är inte så en demokrati fungerar.

Energiförsörjningen och kärnkraften engagerar och har genom åren engagerat många i Skaraborg, inte minst eftersom det finns en stark koppling till Västgötabergen och uranbrytningen i Ranstad som stoppades med Falköping och Skövde kommuners veto. Därför delar jag inte din uppfattning att frågan om energiförsörjningen skulle vara för stor för Skaraborgsbygden. Låt mig därför slå fast ingen fråga är vare sig för liten eller för stor för att kunna beröras på ledarplats i vår tidning som har cirka 29 000 läsare varje vecka. Skaraborgsbygden har bestämt att vi ska producera våra egna ledare av lokala representanter, det är vi stolta över. Dessutom är vi en tidning ägd av ett antal skaraborgare/andelsägare utan krav på avkastning men som värnar om lokal journalistik och Skaraborg.

Leif Walterum

Ledarskribent och styrelseordförande i Skaraborgsbygden

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.