Fredag 14 augusti 2020

Vad gör egentligen ett regionråd?

Replik till debattartikel av Linn Brandström (M), (17 januari Skaraborgsbygden)

Det undrar jag och många med mig. I en insändare i länets tidningar i januari har Du försökt förklara detta.

Ursäkta – men jag blev inte mycket klokare och det är mycket floskler i det Du skriver. Landstinget är Sveriges minst demokratiska politiska organisation och gemene man har ingen aning om vem som representerar dem.

Vem är tex Linn Brandström (M)? Var bor Du? Vad har Du för kompetens för Ditt regionsjobb? Du braverar en del med hur stort Västra Götalandsregionen är (55.000 anställda, 64 miljarder kr i omsättning) och hur viktigt och arbetskrävande jobbet som regionsråd är.

Att vara stor ser jag inte som en fördel och jag håller till fullo med Din kollega Jonas Andersson (L) att ni jobbar i en dysfunktionell organisation. Kvalitén i det ni levererar skall alltid diskuteras och där framstår grannen lilla Hallands landsting som ett föredöme.

Du nämner att Ditt främsta uppdrag är att vara ordförande i personalutskottet. Bra! Då vill jag att Du för allmänheten berättar om hur ni inom två år löser;

1/ Sjuksköterskebemanningen på våra sjukhus. Det är ju fullständigt besinningslöst att slita ut denna viktiga grupp med dubbla skift och dålig lönebild.

2/ Se till att få bort alla bemanningsföretag från vår sjukvård. De är ekonomiskt förödande och deras insatser mörkar era stora brister på lönepolitik och bemanningsplanering.

Jag ber Dig fokusera på dessa frågor och välkomnar Dig att på insändarsidor berätta mera.

Mr Transparanse

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.