Fredag 20 september 2019

Valets största förlorare

EU-valets största förlorare är vi som vill att Sverige ska lämna EU/EU ska upplösas. Nu vill alla från Vänsterpartiet till Sverigedemokraterna vara med. Vi som vill ha ett swexit vi får det allt svårare.

Britterna vågar lämna EU och det hade varit ett perfekt tillfälle att göra valet till ett vara med eller lämna val men de så blev det inte. Usch för alla EU-motståndare som blivit EU-lakejer!

Henrik Andersson

  • Detta är ett debattinlägg. Det betyder att en läsare skickat in texten för publicering. Innehållet är skribentens egen uppfattning.
  • vastaspojken

    I omröstningen om vår anslutning till EU röstade jag nej. Om vi idag skulle rösta om Swexit, röstar jag nej igen. Varför? Vi måste samarbeta internationellt om vi ska klara de utmaningar vi har att möta. EU är långt ifrån perfekt, men det är vad vi har just nu. EU måste förändras inifrån. Om det inte görs ligger fröet till EU:s sammanbrott i unionen själv. EU som garanten för fred, rättssäkerhet och demokrati har mycket att bevisa. Det regelverk man enats om ska hållas. Unionen måste utvidgas, även Ryssland måste välkomnas i kretsen så småningom. Att som en del EU-kramare föreslår, mobilisera en gemensam EU-krigsmakt är början till slutet för unionen!
    EU:s fredsfrämjande är viktigt, då rustar man inte för krig, då samarbetar man!
    Henrik A. Vill det sig illa (eller väl?) kommer din oro att stillas? Inte bara din organisation utan även EU självt upplöses?