Fredag 7 augusti 2020

78 000 kronor till Barncancerfonden

SPELADE. Johan Bergström och Marcus Mikanovic samlade in pengar genom att underhålla turister och Hjobor med sång och musik. Foto: Siewert Andersson
SPELADE. Johan Bergström och Marcus Mikanovic samlade in pengar genom att underhålla turister och Hjobor med sång och musik. Foto: Siewert Andersson

Den årliga festivalen Rock mot cancer i Hjo har skjutits upp till juli i nästa år. Men insamlingen pågår i skrivande stund. På onsdagseftermiddagen uppgick insamlingen till förmån för Barncancerfonden Västra till 78 000 kronor.

I helgen genomfördes arrangörsföreningen en webbfestival där ett tiotal artister bidragit med videos. Många lockades att titta på premiären och lämna ett bidrag till insamlingen som oavkortat går till Barncancerfonden Västra.

Dessutom arrangerade Malin Ahlner motionsrundan ”Hjo mot cancer” för andra året i rad. Liksom förra året blev motionsrundan i Hjoåns dalgång en succé.

” Jag tyckte det var så tråkigt att alla arrangemang ställdes in”,  säger Malin i ett pressmeddelande.

Deltagarna startade med rejäla avstånd under ett par timmar och gick genom dalgången där röda hjärtan med namn på Hjobor som har drabbats och i många fall gått bort i cancer.

Arrangemanget lockade hundratalet deltagare som bidrog en hel del pengar till insamlingen.

Ett annat initiativ togs av Johan Bergström och Marcus Mikanovic som bjöd på sång och musik för att hjälpa till med insamlingen. De inledde på strandpromenaden där de underhöll många badgäster, flyttade sedan till hamnen och gjorde därefter nedslag på flera ställen runt om i Hjo.

” Vi kan ju inte räkna med att komma upp i de stora belopp vi får in när festivalen genomförs i stadsparken”, säger arrangörsföreningens ordförande Siewert Anderson i ett pressmeddelande.

På onsdagseftermiddagen var insamlingen upp i 78 000 kronor.

– Det är inte slut än. Vi vet att det är en del på väg in och det kommer fortfarande en del enskilda gåvor. Dessutom har vi bössor ute i butiker och restauranger som vi inte har samlat in och räknat ännu, säger Siewert Andersson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet