Onsdag 26 september 2018

Allt du behöver veta om Pop

Foto: Martin Skoog
Foto: Martin Skoog

Inspirerade av musikens betydelse för så väl den enskilde som för kollektivet, där en viss tidsepok ofta kan relateras till den samtida musiken, har upphovsmännen och kvinnorna bakom radiosuccén Pop och politik, att utvidga idén till en hel scenproduktion! Den 16 november ges en föreställning Allt du måste veta om Pop på Stadsteatern i Skövde Kulturhus.

Vad säger popmusiken – både pop, rock och schlager – om vårt samhälle? Kan den kopplas – på något sätt – ihop med samhällsutvecklingen? Vad säger låtarna om sin samtid?

I den underhållande föreställningen Allt du måste veta om pop får du syn på hur hitsen hänger ihop med den allmänna historien. Bakom arrangemanget står Riksteatern Skövde.

Gänget bakom hyllade radioserien Pop och politik har samlat ihop fakta och roliga exempel på ett folkhem i förändring. Anna Charlotta Gunnarson, Agneta Karlsson och David Silva berättar, analyserar och ifrågasätter, i en mix av aha och haha.

Här kommer det att blandas friskt! Anekdoter – Filmer – Nostalgi – Allsång! I Allt du måste veta om pop får du historien om låtarna du har hört tusen gånger, men inte visste sanningen om: Från Karl Gerhard och Lill-Babs till Roxette och Laleh.

Några frågeställningar som kommer att avhandlas på ett mycket både underhållande och informativt sätt, är t ex: hur formade musikprogram som Tio-i-topp, Måndagsbörsen och Tracks det svenska folkhemmet? Svenskarna på den amerikanska Billboard-listan – inte bara de du tror. Första svenska kvinnan som skrev för Melodifestivalen och vann Eurovision Song Contest. Varför vet knappt någon vem hon var?

 

 

 

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet