Måndag 30 mars 2020

Hjo arrangerar sin 43:e dragspelsstämma

Dragspelsstämman i Hjo är en av Nordens största och har pågått sedan 1987. Fotot är från dragspelsstämman år 2017. Foto: Eva Westin.
Dragspelsstämman i Hjo är en av Nordens största och har pågått sedan 1987. Fotot är från dragspelsstämman år 2017. Foto: Eva Westin.

På lördag och söndag är det dags för en av Nordens största dragspelsstämmor. Den genomförs som vanligt i Hjo.

För 43:e gången i ordningen så välkomnar Hjo till Dragspelsstämma. Redan under veckan har det pågått buskspel vid Hjo camping. Och på fredag kväll blir det också dans på campingen.

Lördag förmiddag blir det gatudans från Stora torget till Stadsparken. Start sker klockan 11.00 på torget. Invigningen sker sedan vid Stora scenen i Stadsparken.

Korsdraget

Därefter följer allspel. Konferencier är som tidigare Tord Sölvesson. Därefter är det musikunderhållning för hela slanten, till klockan 18.00 på kvällen. Därefter blir det åter dans.

Söndagen inleds med den allkristna sång- och musikgruppen Korsdraget. Därefter fortsätter allspel och musikunderhållning.

– Ta med dig ditt dragspel och kom till Hjo under årets dragspelsstämma, uppmanar Hjo kommun på sin hemida.

Dragspelsklubb

Arrangör är Hjo dragspelsklubb som bildades 1985. Två år senare genomfördes den första dragspelsstämman tillsammans med Karlsborgs dragspelsklubb.

Sedan 1992 står Hjo dragspelsklubb som ensam ansvarig för Dragspelsstämman, som genom åren vuxit till en av de största i Norden.

För att trygga återväxten bedriver klubben kursverksamhet tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Dragspelskurserna lockar varje termin nya deltagare, uppger klubben på sin hemsida.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer