Söndag 12 juli 2020

Dalenium är bästa Science Center

Dalenium vänder sig till barn i förskola samt elever i grundskola och gymnasium med teman kopplade till läroplanen inom matematik, naturvetenskap och teknik.
Dalenium vänder sig till barn i förskola samt elever i grundskola och gymnasium med teman kopplade till läroplanen inom matematik, naturvetenskap och teknik.

Dalenium – Science Center i Stenstorp har åter blivit framröstat som bästa science center i Sverige av besökarna.

– Vi är både stolta och glada över att vårt arbete med den ständiga utvecklingen av verksamheten ger oss nöjda och glada besökare. Utmärkelser av detta slag ger oss extra stimulans att fortsätta med de satsningar vi gör, säger verksamhetschef Annica Hansson Wallden.

Fler besökare

Dalenium vänder sig till barn i förskola samt elever i grundskola och gymnasium med teman kopplade tillläroplanen inom matematik, naturvetenskap och teknik.

För allmänheten finns utställningen med experiment och interaktiva stationer samt vetenskapliga shower och olika aktiviteter som barnkalas under helger och skollov.

Under 2019 ökade antalet besökare, främst allmänheten på helger och skollov, och landade på strax under 30 000 besökare. Av dessa var över 10 000 skolelever som kom på olika i olika teman.

På sajten barnsemester.se sker en omröstning varje år om besökarnas favoritaktiviteter och resmål. l kategorin bästa Science Center fanns 15 nominerade bidrag. Dalenium har tidigare vunnit kategorin fem år; 2014, 2015, 2016, 2018 och 2019.

Förnyelse

– Detta är ett kvitto på att vi gör rätt satsningar på aktiviteter och experiment som uppskattas av besökarna. Exempelvis var samarbetet vi hade under sommaren med Naturbruksgymnasierna i närområdet med att ha simulatorer inom jord- och skogsbruk var riktigt lyckat. Det var ett stort intresse har genererat i många nya besökare som var nyfikna på verksamheten, säger Annica Hansson Wallden

– Vi har högt ställda krav på oss och förnyelse är lika viktig i vårt arbete med skolklasser som att hela tiden förbättra utställningen med nya spännande experiment. Även våra vetenskapliga shower förändras och förnyas, vi har precis haft premiär för vår nya fysik-show under sportlovsveckorna och den togs emot med lika stor uppskattning som tidigare shower.

Dalenium – Science center ingår i en branschorganisation – Svenska Science Centers där det idag är 19 medlemmar från norr till söder. Årligen besöker över 2 miljoner människor dessa Science Center runt om i landet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer