Lördag 17 november 2018

Djur och natur på Östenrundan

Mockingbird Hillbillies från trakterna kring Billingehill spelar musik med influenser från country, bluegrass,pop och rock. På lördag spelar de på Flistad Prästbolet. Foto: Privat
Mockingbird Hillbillies från trakterna kring Billingehill spelar musik med influenser från country, bluegrass,pop och rock. På lördag spelar de på Flistad Prästbolet. Foto: Privat

Igår inleddes Konst och-Kulturdagar runt sjön Östen för tolfte året. Bakom arrangemanget står föreningen Fågelsjö i kulturbygd och årets tema för dagarna är djur och natur.

Som vanligt finns det ett brett utbud av olika aktiviteter och besöksmål under helgen. Hantverkare och konstnärer har öppet hus, och på flera ställen kan man ta en fika eller äta mat. Förutom den stora samlingsutställningen i Hornsbygdegård finns det ett trettital ställen att besöka i området runt sjön Östen och Tidan.

Bland annat bjuder Monica Hedlund in till möten mellan konst och natur vid några av fågeltornen runt sjön. Där får man prova på symbolmålningar eller bara vara. Imorgon, lördag, finns länsstyrelsen samt fågelklubbarna vid Öja fågeltorn för att hjälpa till att skåda fågel.

På gården Erikstorp i Ulvåker kan man kolla på lammungar, kossor och åka häst och vagn. För de som föredrar käpphästar finns det en bana att galoppera runt på.

Vill man se någon annan natur än den svenska kan man åka till Bennys Trädgårdsjärnväg och uppleva alplandskapet som tågen slingrar sig igenom.

Ett av årets nya besöksmål i år är Götlunda bygdegård där åtta konstnärer ställer ut.

Kyrkorna i området är också öppna för besök. I Binnebergs kyrka är det en utställning med ateljé Lillstugan I Flistads kyrka kan man besöka det nya vapenhuset med utställningen ”Från vaggan till graven”, titta på den mytomspunna Kung Ranes hög och på lördag kväll lyssna på aftonsång.

Konst och Kulturdagarna avslutas på lördag kväll på Flistads Prästbolet med lite djur och naturtema då Mockingbird Hillbillis bjuder på musikunderhållning med influenser från country och blue grass.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet