Tisdag 28 september 2021

En annorlunda bluesfestival

PÅ SCEN. Among Lynx är en av akterna på lördagens bluesfestival i Tidaholm. Foto: Sara Thorén
PÅ SCEN. Among Lynx är en av akterna på lördagens bluesfestival i Tidaholm. Foto: Sara Thorén

Corona till trots, det blir en bluesfestival i Tidaholm på lördag, om än i annorlunda form är vanligt.

Föreningen Dusty road blues skulle ha varit värd för Tidaholms bluesfestival i maj månad. Det satte coronapandemin stopp för. Festivalen flyttades då fram till den 18 och 19 september. När det stod klart att det inte skulle gå att genomföra festivalen som planerat togs beslutet att ställa in bluesfestivalen i dess traditionella form. Men festival blir det ändå.

Imorgon, lördag, kommer man att sända live från Sagateatern i Tidaholm. Där kommer en publik om 50 personer att kunna sitta. Samtidigt kan sändningen streamas live från Dusty road blues hemsida och Tidaholms bluesfestivals facebooksida så att alla som vill kan se den hemifrån.

Dessutom kommer besökare på restaurangerna Jives kök och café och Thaipalatset i Tidaholm, Hamnkrogen i Hjo och Husaren Pub i Skövde att visa festivalen på storbild.

Under kvällen står Lisa Lystam Family Band, Among Lynx, Pontus Snibbs Wreck of Blues, Sliding Slim och Erics Bluesband för underhållningen.

I pauserna kommer artisterna att intervjuas när de har klivit av scenen och det kommer även att visas avsnitt från Torbjörn Risagers spelning på Bibliotekshuset den 15 augusti.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer