Tisdag 30 november 2021

Filmskaparna till residenset i Skövde

Filmregissören Anna Meyer och dramaturgen Anna Nygren. Foto: Moa Björnerås/Eva Cederwall
Filmregissören Anna Meyer och dramaturgen Anna Nygren. Foto: Moa Björnerås/Eva Cederwall

Lisa Meyer och Anna Nygren har tilldelats Skövdes första filmresidens och kommer att bo i Rosa husets residenslägenhet mellan den 24 januari och 7 februari.

Lisa Meyer är filmregissör och Anna Nygren dramaturg. Filmresidenset kommer att användas för färdigställande av första manuset till filmen ”Jägare”.

Filmresidenset i Skövde är det senaste tillskottet i residensverksamheten i kommunen och erbjuder filmare en möjlighet till fördjupat arbete på en plats som inte är hemmaplan. Residenset är ett samarbete mellan Skövde kommun och Västra Götalandsregionens förvaltning för kulturutveckling i samarbete med Film i Väst.

Vilka är Lisa Meyer och Anna Nygren?

Lisa Meyer är regissör och manusförfattare. Hon gick ut kandidatprogrammet i filmisk gestaltning vid Akademin Valand, GU 2019. Hennes examensfilm Melanie spelade hon bland annat in på sin uppväxtort Sollebrunn med lokala ungdomar i rollerna.

Anna Nygren uppvuxen utanför Norrköping, är dramatiker, konstnär och nydebuterad författare till boken “Hunger” som kritikerrosats under vintern.

”Vår förhoppning är att under en koncentrerad period få ägna oss åt att fördjupa vårt samarbete och skriva ett första utkast av manus. Vi ser framförallt fram emot att fortsätta den research vi påbörjat under hösten där vi följer med jaktlag ut på jakt, som en förberedelse för de jaktscener som ska utspela sig i filmen.
Vi hoppas också att på ett eller annat sätt få dela med oss av våra erfarenheter och metoder för att startaupp och hålla igång ett kreativt samarbete. ”Jägare”, som är filmens arbetstitel är en coming of age berättelse från en avfolkningsbygd, där vi får följa 15-åriga Melanie ut på sin första väpnade älgjakt”, berättar Lisa Meyer i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet