Onsdag 20 februari 2019

1961: Skolvägen i Lidköping

Copyright: ArkivDigital AB
Copyright: ArkivDigital AB

Flygfoton hjälper till att minnas hur det en gång såg ut.

Skaraborgsbygden publicerar löpande flygfoton från gamla tiders mötesplatser. Från orter runt om i Skaraborg.

Detta flygfoto är också från 1961. Men över Lidköping. Och enligt uppgift är adressen Skolvägen 28. Notera vänstertrafiken. Här låg då en Shellmack. Idag är här ett villaområde. Men vi låter oss gissa att närheten till Stenportsgatan gör att detta då var ett alldeles ypperligt ställe att placera en bensinmack på. Men om det kan säkert någon läsare berätta mer om.

Du kan givetvis kommentera fotot.
Vad vet du om platsen? Vilka minnen har du från platsen?

Kommentarsfält finns under artikeln.

  • Jag tror att det här är korsningen Skaragatan – Majorsallen sett från Majorsallen och söderut. Notera att Majorallen inte fortsätter rakt fram utan gör en ”liten knäck” åt höger i bild och att husen i överkant av bilden inte går ändra fram gatan utan har en liten grönyta emellan. Husen nere till vänster i bild finns inte kvar utan där är det nybyggt, det är fortfarande någon verksamhetslokal. ( Något säger mig att det var en brand där) I den gamla bensinstationen finns nu Widell Rör & Konsult firma
    Hälsningar
    Lars Karlsson

  • Det var inte mycket som blev rätt när vi den 13 juli skrev om Shellmacken i Lidköping. Enligt våra noteringar skulle fotot vara taget över Skolvägen i Lidköping. Därav texten. Men icke så. Med bland annat skarabon Bengt Göran Nilssons hjälp kan vi konstatera att fotot istället är taget över korsningen mellan Skaragatan och Majorsallén i Lidköping. Detamma skriver Lars Karlsson nedan. Tack för rättelsen.
    Macken är idag borta.