Tisdag 25 september 2018

1972: Kiosken i Forsvik

Copyright ArkivDigital AB
Copyright ArkivDigital AB

Flygfoton hjälper till att minnas hur det en gång såg ut.

Skaraborgsbygden publicerar löpande flygfoton från gamla tiders mötesplatser. Från orter runt om i Skaraborg.

Detta flygfoto togs 1972 mellan Göta Kanal och Forsviks Industriminnen i Karlsborgs kommun. I huset fanns då, från vänster, en bar, en kiosk och så den lokala sparbankens kontor. Notera bilen till vänster med kanot på taket. Kanske är det dess passagerare som just då provianterar i kiosken. Chauffören väntar i bilen medan kioskbiträdet blickar upp mot det passerande flygplanet. I arkivet benämns fastigheten som Ryssvägen 2. OKQ8 i Tidaholm finns idag på Skogsholmsvägen.

Du kan givetvis kommentera fotot.
Vad vet du om platsen? Vilka minnen har du från platsen?

Kommentarsfält finns under artikeln.

  • ”Min kännedom om bilden från Forsvik (Ryssavägen 2) är att jag bodde i den villan från 1939 till 1945 i ett rum och kök i övervåningen tillsammans med far och mor.

    I huset fanns ett slakteri och charkuteriaffär till vänster och i högra delen ett bageri och kaffe. Längst till höger ser man en del av själva grovslakteriet.

    I det vita huset längst till vänster i bilden var det bok pappershandel. Längre ner var det skomakeri och skoaffär och huset allra längst ner så var det taxi eller bilstation som jag tror man sa på den tiden.

    Längst bort i bilden där man ser bilen skymta fanns dåtidens ”försäkringskassa” där man betalade en liten slant (kontinent som man kallade det) för någon typ av arbetslöshetskassa.”

    Inskickat och berättat av Sten Andersson, Ullervad.