Tisdag 21 maj 2019

Författarsamtal på Skövde kulturhus

Den 4 mars  är det författarsamtal och uppläsning med Lasse Berg och Samira Motazedi i stadsbiblioteket på Skövde kulturhus. 

Lasse Berg har i årtionden ägnat sig åt att beskriva världen för lyssnare, tittare och läsare. Hans Kalahari-serie om människans ursprung har sålt i nästan 100 000 exemplar och 2011 blev han nominerad till Augustpriset för Skymningssång i Kalahari.

I vår är han aktuell med ”Ändå inte försvunnen – Om sorg, tröst och att vara människa” som tar sin utgångspunkt i hans egen sorg över sin dotters plötsliga död i en osannolik olycka.

Asylsökande

Samira Motazedi är uppvuxen i Iran. Efter att ha dömts till döden för brott mot den islamiska regimens regelsystem kom hon till Sverige och sökte asyl 2012, en ansökan som avslogs.

Hon strider nu för att Migrationsverket ska ompröva hennes ärende samtidigt som hon har skrivit om den svenska asylprocessen och om regimen i Iran på sin blogg ”Glänta”. 2017 kom hennes bok ”En gång i veckan drömmer jag att jag är i Iran”.

Samtalet är en del av arrangemanget Mångsidiga måndagar som är ett samarbete mellan Skövde kommun, Kultur i Väst och Medborgarskolan.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet