Tisdag 30 november 2021

Global Game Jam åter i Skövde

Global Game Jam sker världen över 31 januari till 2 februari 2020. Skövde har de senaste två åren varit Nordens största sajt med över 100 deltagare.
Vid förra årets evenemang skapades 8606 spel på 803 platser i 108 olika länder.

I år är 110 deltagare registrerade inför helgens arrangemang. Evenemanget går ut på att deltagarna under 48 timmar ska skapa ett spel utifrån ett tema.

Evenemanget samlar lokala spelutvecklare, studenter och hobbyister under samma tak för att se vad de lyckas skapa under det korta tidsspannet. Spelen kommer att kunna spelas av allmänheten under söndagen och även delas med hela världen.

Drivs av eldsjälar

– Vi ser mycket fram emot årets evenemang, det blir ju tredje året i rad vi arrangerar. Blandningen av framgångsrika lokala spelutvecklare och Sveriges bredaste utbildning inom spel ger oss fantastiska förutsättningar för ett riktigt bra och givande evenemang, säger Mattias Lindblad från Flamebait Games som är en av huvudarrangörerna.

Evenemanget drivs av eldsjälar från den lokala spelbranschen tillsammans med Sweden Game Arena och Högskolan i Skövde. De lokala bolagen är även med och sponsrar och bidrar med sin erfarenhet till de nyare talangerna på plats.

Om man inte själv har möjlighet att delta och skapa spel så kan man istället komma på öppet hus på nu på söndag. Där kan man speltesta och lyssna på presentationer om alla spel som skapats under helgen!

Global Game Jam

Global Game Jam är världens största game jam-evenemang som äger rum på olika fysiska platser runt om i världen. Upplägget är oftast så att man börjar på fredag eftermiddag då alla deltagare samlas, bildar lag och ett par föreläsningar hålls av professionella utvecklare med tips och tricks.

Sedan vid klockan 17:00 annonseras temat som deltagarna ska förhålla sig till när de skapar sina spel. Söndag eftermiddag så lämnas alla spel in till den globala hemsidan där man sedan kan ladda ner och prova spelen som skapats under eventet.

Under evenemanget 2018 så skapades 8606 spel på 803 platser i 108 olika länder.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer