Torsdag 21 mars 2019

Hits for Chicks kacklar i fransk tv

Imorgon sänds Teaterbovens äventyr i  tv-programmet ”La France a un incroyable talent” på den franska kanalen M6 . Här syns Sugar Samy i  juryn tillsammans med Teaterbovens Hits for Chicks. Foto: Privat
Imorgon sänds Teaterbovens äventyr i  tv-programmet ”La France a un incroyable talent” på den franska kanalen M6 . Här syns Sugar Samy i  juryn tillsammans med Teaterbovens Hits for Chicks. Foto: Privat

Det började som ett revynummer där fyra kycklingar som kacklar till gamla hits. Nu har det numret tagit dem från revyscenen i Falköping till Revy SM och vidare till TV4:s Talang och ända till den franska versionen av programmet.
– Det är nog inte sista gången vi tar på oss de där kycklingdräkterna, säger Elias Ehn som är en av skådespelarna i revysällskapet Teaterboven från Falköping som är med i numret Hits for Chicks.

Numret med de fyra skönkacklande kycklingarna skrev Elias tillsammans med Emma Larsson Frost för två år sedan. Efter de har de tagit farväl till kycklingdräkterna ett antal gånger.
– Vi har slutat säga hej då nu, säger Elias.

Efter att ha gått till final med numret i Revy SM fick kvartetten – som förutom Elias och Emma även består av Linda Jonsson och Viktoria Wallin – ett telefonsamtal.
– De ringde från Talang och frågande om vi inte ville vara med där.

Det programmet sändes i februari i år. Efter det ringde telefonen igen. Nu var det Frankrikes svar på Talang – ”La France a un incroyable talent” – som ringde.
– Det var ju för dumt för att vi skulle tacka nej, skrattar Elias.

I augusti var de i Frankrike för att spela in programmet.
–  Det är hur kul som helst. ’Hur hamna vi här liksom?’ Man fick nypa sig i armen emellanåt, berättar Elias.

Imorgon, tisdag, sänds det i den franska kanalen M6. Då kanske de fyra kycklingarna äntligen får veta vad den franska juryn egentligen tyckte.
– De förstod inte vad vi kacklade om och vi förstod inte ett ord av vad de sa, säger Elias.

Fyra kycklingar som sjunger 80-tals hits är en succé med andra ord.
– Det är så urbota dumt och fantastiskt roligt. Det är det enda nummer som jag varit med i där man lockar skratt från de alla yngsta barnen, till de äldsta vuxna och alla däremellan.  Men det är väl eskapism. Att i några minuter bara få skratta och sjunga med.

Vem som ringer här näst återstår att se.

 

IDA SUNDÉN
ida@skaraborgsbygden.se

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet