Onsdag 7 juni 2023

Hova Riddarvecka är tillbaka efter pandemin

Efter två inställda år är Hova Riddarvecka tillbaka för 31:a gången. Fotograf: Susanne Vikman
Efter två inställda år är Hova Riddarvecka tillbaka för 31:a gången. Fotograf: Susanne Vikman

Tornerspel, medeltidsmarknad, föreställningar, god mat och aktiviteter för stora och små. Efter pandemiåren är Hova Riddarvecka äntligen tillbaka och tar för 31:a gången besökarna tillbaka till medeltiden.

Vid lunchtid på lördag skjuter Hova Stadsvakt salut och inviger den efterlängtade Riddarveckan, därefter följer en spännande medeltidsvecka. Under nio dagar blir det tornerspel, mat, medeltidsmarknad, uppträdanden och aktiviteter i historisk miljö för både stora och små.

– Det känns fantastiskt att vi snart får inviga Riddarveckan igen efter att vi fått ställa in evenemanget de två senaste åren på grund av pandemin. Nu är medeltidsveckan mer efterlängtad än någonsin och man längtar efter att få komma hit och ha kul tillsammans med familj och vänner, säger Elisabeth Ericsson, ordförande i föreningen Hova Riddarvecka i ett pressmeddelande.

Årets Riddarvecka blir den 31:a i ordningen. Mycket har förändrats sedan starten 1990 men grundkonceptet är kvar. I riddarbyn återfinns traditionsenligt patrullerande stadsvakt, musik, hantverk, delikatesser, Barnens riddarland och mat vid Ladulås lada. Varje dag avslutas med att riddarkortegen går genom byn för att ta sig ned till tornerspelsplatsen där St Nicolais riddare möts i ett fartfyllt tornerspel.

– I år har vi också en del nya aktiviteter på agendan. Bland annat kommer barnföreställningen Bockarna Bruse att spelas varje dag och vi kommer också att ha medeltida sagor, piratäventyr och trolleri, säger Elisabeth Ericsson.

Riddarveckan med riddarbyn och tornerspelsplats utspelas i centrum i Hova, Gullspångs kommun, och är ett av de största evenemangen som arrangeras i kommunen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Uppmanar till att spara på vattnet Sätta gränser för alkohol och droger Problem att lämna in tävlingar på webben Medelåldern för skogsägare Avråder från bad i Boulognersjön Äldre kvinnor erbjuds inte mammografi Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1