Torsdag 30 mars 2023

Kompani Giraff gör två turnéstopp i Skaraborg

Elaine Briant och Benjamin Beaujard i Tvärslöjd Foto: José Figueroa
Elaine Briant och Benjamin Beaujard i Tvärslöjd Foto: José Figueroa

Kompani Giraff kommer till Götene och Skövde som en del av Stora Teatern och Cirkus Cirkörs samarbetsprojekt Cirkus i Väst.

Stora Teatern i Göteborg och Cirkus Cirkör driver samarbetsprojektet Cirkus i Väst för att utveckla den samtida cirkusen i Västra Götaland. Som en del av projektet arrangeras inspirationsseminarium, Open Stage, sommarlovscirkus samt regionala turnéer.

En av de regionala turnéer i höst är  Kompani Giraff med föreställningen Tvärslöjd som vänder sig till barn och unga.

Kompaniet har sina rötter i början av millennieskiftet med varietén Salong Giraff på Orionteatern i Stockholm och gör föreställningar utifrån ungas perspektiv.

I Tvärslöjd möter barnen två cirkusartister som bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi visar artisterna hur något som ser knasigt ut till en början kan hitta sin plats till slut och hur sammanflätat samarbete når oanade höjder.

Föreställningen kommer att ges på Rydskolan i Skövde 3 november och på Lundabyn skolan i Lundsbrunn, Götene kommun,  10 november samt i Göteborg, Munkedal och Tanum.

Fakta: Tvärslöjd
På scen: Elaine Briant och Benjamin Beaujard
Regi: Viktoria Dalborg
Idé/koreografi: Viktoria Dalborg, Axel Adlercreutz och Jenny Soddu
Musik: Hans Appelqvist
Scenografi och kostym: Ellen Utterström
Med stöd från: Stockholm Stad och Konstnärsnämnden

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet