Lördag 18 augusti 2018

Alex ny ordförande för Folkteatern

Alex Bergström, Falköping.
Alex Bergström, Falköping.

Regionrådet Alex Bergström (S) är ny ordförande för Folkteatern i Göteborg.

Vid Folkteaterns årsstämma i Göteborg på måndagskvällen valdes Alex Bergström till ny ordförande för styrelsen.  Alex bergström bor i Falköping och är sedan 2010 regionråd för Socialdemokraterna. Mellan åren 2012 och 2014 var han ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

– Det är med stolthet jag nu tar över ordförandeposten för Folkteatern och det är en ära för mig att få vara en del av en anrik kulturinstitution med så hög konstnärlig ambition som Folkteatern har, säger Alex Bergström.

Folkteatern är en länsteater med placering i Göteborg, vilket betyder att teatern får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från cirka 300 olika organisationer och föreningar – som fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Folkteatern har omkring 45 anställda och finns vid Järntorget i Göteborg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer