Tisdag 21 maj 2019

Drömmar på Västergötlands museum

Ida Engblom är en av personerna i utställningen och boken We Have A Dream. Foto: Albert Wiking
Ida Engblom är en av personerna i utställningen och boken We Have A Dream. Foto: Albert Wiking

På lördag öppnar utställningen ”We have a dream” på Västergötlands museum i Skara.

Hur mycket stryk är du beredd att ta för dina och andras rättigheter? En del människor är beredda att riskera livet för sina rättigheter och drömmar.

We Have A Dream är ingen berättelse om helgon eller superhjältar, här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa människor från vem som helst är att de en gång lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa förändring.

Utställningen består av ett urval av 114 fotografier på några av världens mest inflytelserika personer sida vid sida med ungdomar och vardagshjältar. Intill varje porträtt presenteras citat och utdrag från intervjuerna som finns att läsa i boken We Have A Dream.

Över etthundra aktivister, fredspristagare, artister, författare och politiker har valt att medverka i We Have A Dream för att inspirera andra att förverkliga sina drömmar och visioner.  We Have A Dream är en vandringsutställning och en bok.

Porträtten är tagna av Albert Wiking, en av Sveriges främsta fotografer. Intervjuerna är gjorda av Oscar Edlund och journalisten Daniel Rydén har skrivit texterna.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer