Torsdag 2 juli 2020

Falköping får skolpengar

Falköping och Marks är två kommuner i Västra Götaland som får Skapande skola-pengar när Kulturrådet fördelar 180 miljoner kronor för kulturinsatser i förskolor och skolor tillsammans med professionella kulturaktörer för nästa läsår.

I Falköping gör eleverna keramik utifrån vikingatiden och i Marks kommun arbetar man med osynliga instrument.

Skapande skola vidgar arbetssätt och lärprocesser och det leder till att fler barn kan delta på sina egna villkor och efter egna förutsättningar, skrev Falköpings kommun i sin ansökan. Detta inspirerar även lärare. Ett av de planerade projekten är ett hantverksprojekt på temat vikingatiden, där eleverna tar del av sitt kulturarv genom att skapa sitt eget keramikkärl.

Projektet kommer att knytas ihop genom att kulturpedagogen tillsammans med museet gör en utställning med alla ca 400 kärl.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme