Söndag 26 maj 2019

GöteborgsOperans orkester till Skövde med nordisk romantik

GöteborgsOperans Orkester. Foto Mats Bäcker.
GöteborgsOperans Orkester. Foto Mats Bäcker.

Extra guldkant på sensommardagarna blir det när GöteborgsOperans Orkester spelar såväl het som svalkande romantisk musik. Fjolårets turné med musik av Mozart och Beethoven blev en stor framgång. I år följer orkestern upp med en konsert kallad Sommarnätter, en prunkande bukett av nordiska pärlor, som kommer till Skövde 26 augusti.

Det rikt varierade programmet innehåller bland annat älskade stycken som Hugo Alfvéns Midsommarvaka och Vallflickans dans, Jean Sibelius Tuonelas svan och den tyske Robert Schumanns högromantiska Konsertstycke för fyra horn och orkester, op. 86.

Därtill tre raska stycken av Hans Christian Lumbye (vars Jernbanegaloppen spelas under resorna i SVT:s På spåret), Johan Svendsens Norsk rapsodi nr 2 och ouvertyren till Carl Nielsens Maskerad.

Dirigent är den internationellt efterfrågade dirigenten Gregor Bühl.

GöteborgsOperans Orkester är den enda orkester någonsin som fått Svenska Dagbladets operapris. De vann med motiveringen att musikerna har lyckats föra fram sin orkester till den absoluta världseliten. I Sommarnätter medverkar 67 musiker på scen!

Sommarnätter ges på Hebeteatern i Trollhättan 25 augusti och på Skövde Stadsteater 26 augusti. Arrangörer är Trollhättans Konsertförening respektive Riksteatern Skövde.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet