Torsdag 9 juli 2020

Historisk vår i Karlsborg

Slaget om Storbritannien och Nürnbergprocessen lyfts upp och belyses ur nya perspektiv av Bengt Österblom på Fästningsmuseet i Karlsborg. Den 25 februari och den 31 mars delar Österblom med sig av sin kunskap och sina tankar. Han är en av två föredragshållare som under våren riktar blickarna mot andra världskriget. Den andre är Bo Sunnefeldt, som vill nyansera bilden av den svenska järnmalmens betydelse för krigsindustrin vid sitt föredrag den 4 februari. Då berättar han mer om Operation Weserübung, Tysklands invasion av våra grannländer för 80 år sedan.

– Fokus är på den 9 april och vad som hände i Norge och Danmark, och i vissa lägen vad som hände i Sverige, säger Bo Sunnefeldt till SLA.

Den 27 februari byter Sunnefeldt ämne och plats. På Karlsborgs bibliotek tar han med åhörarna på en ”Jordenruntresa utan flygskam”. Han berättar då om världens sju nya underverk och om sina besök på dessa platser, enligt SLA.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Rekordmånga antagna till distansutbildningar Besök i kloakerna Ett hav fritt från plast är allas ansvar – bli kusträddare i sommar Falköping näst kotätast i landet Charlies teater går mot strömmen Sex av tio använder inte kontanter Louise Grabo (C) tar plats i inflytelserik EU-kommitté Nytt event på Billingen i september Hon kallar sig konstnär 29 konstnärer ställer ut i Skaras skyltfönster