Lördag 18 augusti 2018

Humorföretag och filmbolag prisas

Tôrparpriset 2017 till minnet av Mats Ljung tilldelas Vrickade teatern och Affekt film AB kommer att få 25 000 kr vardera i stipendier för vidare utveckling.

Det är nu 16:e gången som Tôrparpriset delas ut till minne av Skaras store underhållare Mats Ljung, som avled 2001.
– Det känns fantastiskt fint att få uppmuntra företag i underhållningsbranschen med så olika inriktningar.  De båda företagen är redan framgångsrika men har ändå har stor potential att utvecklas vidare, säger Ingvor Ljung i stipendiekommittén.

– Det är jätteroligt och helt fantastiskt, jublar Joachim Assarsson (Jecko) som tillsammans med Karin Odermatt (Jessie) driver Vrickade teatern med utgångspunkt från Härjevad utanför Lidköping.

Affekt film är ett filmproduktionsbolag som producerar historiska filmer och beställningsfilm. Senast i raden är filmen Tjuvjägaren – berättelsen om Lasse i berget och hans fru Inga – som hade premiär i slutet av förra året och som blivit mycket uppmärksammad och hyllad.

– Att bli uppskattad på detta sätt är otroligt trevligt. Vi brinner för Skaraborgs historia och att få uppmuntran utifrån gläder oss naturligtvis enormt, säger Johan Fågelström i Affekt film.

Utdelningen av stipendierna kommer att ske på Skarakvällen den 26 juli.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet