Onsdag 26 september 2018

Katti Hoflin blir ny kulturchef i regionen

I februari tillträder Katti Hoflin som kulturchef i Västra Götalandsregionen. Foto: Stockholms stadsbibliotek, fotograf Mattias P Dahlqvist
I februari tillträder Katti Hoflin som kulturchef i Västra Götalandsregionen. Foto: Stockholms stadsbibliotek, fotograf Mattias P Dahlqvist

Den 12 februari tillträder Katti Hoflin som Västra Götalandsregionens kulturchef. Hon lämnar då en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm.

Katti Hoflin lämnar en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm. Hon är även ordförande i regeringens Läsdelegation – ett uppdrag som sträcker sig till juni 2018. Tidigare har hon bland annat varit verksamhetschef för Dunkers kulturhus, Helsingborgs kulturskola och stadsmuseum.

Hon har också varit chef för barn och ungdomsverksamheterna på Kulturhuset i Stockholm och anlitad som expert inom Statens Kulturråd. Under åren har Katti Hoflin också arbetat med musik och författande. För många är hon ett känt ansikte från sin tid som programledare för teveprogram som Bullen, Bolibompa och Nu är det NU!

— Katti Hoflin har inte bara en mångfasetterad bakgrund från kultursfären utan också de personliga egenskaper och ledaregenskaper som vi efterfrågar. I Katti Hoflin ser jag en trygg och erfaren chef som kan inspirera och samarbeta såväl internt med medarbetare och politiker som externt med viktiga aktörer och intressenter, säger Ann-Sofi Lodin, i ett pressmeddelande.

— När jag blev erbjuden jobbet som kulturchef i Västra Götalandsregionen var det omöjligt att tacka nej. Jag går inte från ett uppdrag – jag går till Västra Götalandsregionen. Och det är med glädje och ödmjukhet jag ser fram mot att vara en del i denna dynamiska region där man verkligen förstår kulturens framträdande roll för hållbar utveckling, säger Katti Hoflin.

Katti Hoflin efterträder Staffan Rydén som går i pension.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet