Onsdag 26 september 2018

Kinnekullefilm på Götenebio

Under tre måndagar i mars kommer Leif Olsson att visa filmer från olika event i Götenetrakten, med betoning på Kinnekulle.

Nu på måndag visas ”Det blommande berget” från 1965, och  ”Krandansen”.

”Det blommande berget” är en film om platåberget Kinnekulles historia, dess geologi  och säregna natur , samt de många sevärdheterna. Den har visats för flera tusen skolelever i Västergötland och i övriga Sverige.

Filmen ”Krandansen” handlar om en händelse vid torget i Götene en oktoberkväll  1992. Två byggkranar rörde sig till nykomponerad musik, och dirigerades via walkie-talkie av Leif Olsson, från en balkong på andra sidan torget.

Senare följer en filmafton med utdrag ur några historiska spel om bygden som ”Sagan om Husaby”, ”Vägen till Husaby” och ”Balladen om Jarl Birger”.

I slutet av mars är det premiär på spelfilmen ”Filmen om Märta”, som handlar om en Holmestadflicka på 1930-talet och som Leif Olsson regisserat. Den har inte visats i Götene tidigare.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer