Lördag 18 augusti 2018

Konstutställning på Axevalla travbana

På tisdag visas en unik samlingsutställning på Axevalla travbana med ett tiotal aktiva konstnärer från Skaraborg. Den gemensamma nämnaren är hästen som motiv.

Utställningen på tisdag är en del i projektet Konstnärliga hästar som föreningen Skara Hästland genomfört med aktiviteter och möten mellan konst- och hästintresserade på en rad olika ställen i Skaraborg.

– Vår förhoppning är att få till en bra mix av konstintresserade och hästintresserade och att dessa grupper kan få upp ögonen för varandra, säger Malin Fahlesson, som är projektledare för Konstnärliga hästar, i ett pressmeddelande.

Av de drygt tio aktiva konstnärerna som deltar i samlingsutställningen kan nämnas Ingrid Uppström från Grästorp som avbildar sporthästar och som också kommer hålla i ett konstsamtal under utställningskvällen.

Andra konstnärer som kommer att finnas representerade är Nisse Holmström, Lidköping och Marita Piela, Skara för att nämna några.

– Det blir en god representation av bredden i det Skaraborgska konstnärskapet. Några av konstnärerna avbildar nästan bara hästar och andra har hästar som ett av många motiv, konstaterar Malin Fahlesson.
Under kvällen blir det också ett konstsamtal med konstkritiker Bo Borg.

Utställningen börjar klockan fyra och har fri entré till klockan fem, då travet öppnar inför kvällens tävlingar.

– Vi hoppas att många som aldrig varit på travet tidigare tar chansen att uppleva den speciella miljön under tävling samtidigt som utställningen pågår, kanske kan det födas ett nytt intresse, säger Malin Fahlesson.

Till utställningen är också de fyra hästskulpturer som konstnärer tillverkat i samarbete med barn och unga under projektet Konstnärliga hästar samlade på ett och samma ställe.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer