Tisdag 21 augusti 2018

Maria Källsson återvänder till Lidköping

Maria Källson. Foto: Per Gustafsson
Maria Källson. Foto: Per Gustafsson

Maria Källsson, Lidköping, slutar som chef för Bokmässan i Göteborg. Hon tillträder vid årsskiftet som VD för Tillväxt Lidköping.

Maria Källsson, 41, har i sex år varit chef för Bokmässan i Göteborg. De senaste två åren har turbulensen kring mässan varit stor. Detta beroende på den debatt om yttrandefrihet som uppstått eftre det att Maria Källsson och mässledningen godkänt att högerextremistiska tidskriften Nya Tider fått boka en monter på mässan.

Nu lämnar Maria Källsson sitt arbete på mässan och återvänder till hemstaden Lidköping.

– Maria Källsson har hela tiden haft styrelsens och ledningens fulla förtroende. Det sätt på vilket Maria Källsson och hennes medarbetare mycket väl har lyckats genomföra årets Bokmässa under svåra förhållanden, visar på hennes kapacitet och ledaregenskaper, säger Carin Kindbom, VD och koncernchef för Svenska Mässan.

– Jag är stolt och glad över att vi lyckades genomföra en bra Bokmässa i år trots de särskilda omständigheterna, säger Maria Källsson. Min övertygelse är att Bokmässan kommer att gå starkare ur detta – och fortsätta vara den stora mötesplatsen mellan författare, läsare, förlag och besökare.

Frida Edman, affärsutvecklare vid Bok & Bibliotek, blir tillförordnad ansvarig för Bokmässan.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet