Tisdag 3 oktober 2023

Nestor anordnar musiktävling

Hårdrocksbandet Nestor vill se fler möjligheter för unga band att spela musik. Det är en av anledningarna till att de nu anordnar musiktävlingen Nestor Next.
Hårdrocksbandet Nestor vill se fler möjligheter för unga band att spela musik. Det är en av anledningarna till att de nu anordnar musiktävlingen Nestor Next.

Nestor, hårdrocksbandet från Falköping, har fått en imponerande nystart på sin karriär de senaste åren. Nu vill bandet betala tillbaka och anordnar musiktävlingen Nestor Next för alla band som skriver originalmusik. 

För lite drygt 30 år sedan bildades Falköpingsbandet Nestor. I mitten av 1990-talet lade medlemmarna bandet på hyllan då de satsade på familj och yrkeskarriär.

Lusten till musiken fanns kvar och så småningom började de spela tillsammans igen. Hösten 2021 släpptes albumet “Kids In A Ghost Town”. Albumet blev en stor framgång och snart slog bandet publikrekord på Sweden Rockfestival och var förband till KISS.

Nu vill bandet ge tillbaka till lite av det stöd de fått inte enbart i Falköping utan i hela Skaraborg. Det gör de genom att arrangera musiktävlingen Nestor Next.  Tävlingen består av fyra deltävlingar i Falköping och är öppen för alla band som vill skapa originalmusik och bra scenframträdanden.
Vinnaren får bland annat en spelning på Nestor fest i Falköping den 11 augusti och ett gage på 20 000 kronor.

I juryn sitter bland annat representanter från Sweden Rock och Nestor.

– Musiktävlingar av det här slaget finns inte längre och platserna och scenerna har blivit allt färre. Nestor Next hoppas vi kan bli en början på en positiv förändring där fler band med egen musik kan ta mer plats och leva på sin musik, säger Tobias Gustavsson i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar