Torsdag 1 juni 2023

Pusseldeckare med västgötska förtecken

Kristina Apoelqvists nya deckare, Lögnaren i skafferiet lämpar sig väl som påskläsning.
Kristina Apoelqvists nya deckare, Lögnaren i skafferiet lämpar sig väl som påskläsning.

Titel: Lögnaren i skafferiet
Författare: Kristina Appelqvist
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 408
I hundra år har norrmännen ägnat lediga påskdagar till att läsa deckare, en tradition som allt fler svenskar också anammar. Det är bokförlagen som ligger bakom läslustan, marknadsföringen av deckare inför påskhelgen är av tradition stor.
För dem som för länge sedan tröttnat på att läsa om – eller lyssna till – det ena vidriga mordet efter det andra finns annat att försjunka i. Kristina Appelqvists senaste alster Lögnaren i skafferiet är ett gott exempel. Där serverar Skaraborgs egen deckardrottning spänning utan blodspillan.
I böckerna om Emma Lundgren och Helena Waller utspelades händelserna i Skaraborg. Nu spelar Nina Storm huvudrollen och händelseförloppet har flyttats till den västgötska idyllen Mjöbäck i Svenljunga och Stockholm.
Upptakten är när Nina Storms bästa kompis Timmy Carlsson under gymnasieåren dör, en naturlig död. Nina och Timmy förlorade kontakten för länge sedan och något som hände under den gemensamma tågluffen efter studenten skaver. Det visar sig att Timmy inte gjort sig av med beviset från händelsen. Utifrån den ungdomssynden utvecklar ett intrikat spel som löper tillbaka till ett Europa som inte längre är, via skrivarkurser och krossade äktenskap.
Så, har du en stund över, kryp upp i soffhörnet och lägg pusslet i handlingen, det väntar både oväntade vändningar och lösningar. En påskkaramell som varar hela helgen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd