Onsdag 21 oktober 2020

Rysliga vandringar och bokcafé hos Charlies Teater

Nils Hjort.
Nils Hjort.

En intensiv sommar följs av en minst lika intensiv höst för Charlies Teater i Skara. Collageföreställningen ”Brevskrivarna” spelas fortfarande och samtidigt har föreningen två nya premiärer på gång.

Nu på onsdag, den 14 oktober, inleds satsningen på ett bokcafé. Med jämna mellanrum kommer Charlies Teater hälsa välkommen till en kulturell fikamiljö i Djäknestallet.

Majoriteten av bokkafé-kvällarna kopplas till en programpunkt. Så också på onsdag. Då blir det föreläsning, och kanske får vi svar på frågan om det är lika med frihet att åka i en tunna utför Niagarafallen.

Under rubriken ” I tunna utför Niagara – en berättelse om Dramatiska Damer” berättar skribenten Nils Hjort då om rösträttskämpar, diktatorer med flera. I boken Dramatiska damer, har han tillsammans med Maria Persson skrivit om 75 fascinerande damer sedan 1500-talet, och varför deras historia ofta berättar sin samtids historia.

På söndag den 18 oktober är det smygpremiär för ”Vi går igen”- en ruskig vandring bland skrönor i historiska Skara. Då kan den som vill få höra en och annan spökhistoria, bekanta sig med allehanda väsen och kanske också få riktigt kalla kårar…

– Berättelser och skrönor om spöken och gengångare finns i hela världen och det sedan väldigt lång tid tillbaka. De är en del av berättartraditionen, och den ska vi vara rädda om, säger Charlotte Kristensson i Charlies Teater, i ett pressmeddelande.

Vandringen ”Vi går igen” pågår till och med den 1 november.

– Vi följer förstås rekommendationerna vad gäller begränsat antal deltagare, och därför är det anmälan som gäller till såväl föreläsning som vandring, säger Charlotte Kristensson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Grönt ljus för Hälsans hus i Södra Ryd Avdelningsflytt ska säkra vårdtillgången Bostäder i Lidköping vill höja hyrorna med 2,4 procent Brand i Lidköping Ingen sammanläggning inom Vadsbo kontrakt Kompani Giraff gör två turnéstopp i Skaraborg Stödutbetalningar till länets lantbrukare Vill att fler upptäcker second hand 1961 – Otterstads skola i Lidköping Oroliga för vattenkvaliteten i Viken