Söndag 12 juli 2020

Skulpturer och bilder på Falbygdens museum

Konstnärinnan Lotte Pile ställer ut på Falbygdens museum.
Konstnärinnan Lotte Pile ställer ut på Falbygdens museum.

Konstnären Lotte Pile från Sjuntorp, söder om Trollhättan, med ny utställning på Falbygdens museum.

Lotte Pile är en erfaren konstnär som arbetar med det arkitektoniska rummet och hur man förhåller sig till detta.

I grunden är hon målare och tecknare men färgen följer med även i hennes skulpturer och offentliga verk. Hon arbetar intiutivt och experimenterar i många olika material som är underordnade idéer och uttryck.

Hon har ofta arbetat med offentliga utsmyckningar bl.a. i Göteborgsoperan, Svenska mässan och Lerums torg, där i samarbete med en landskapsarkitekt. Hon arbetar även gärna med konstverk som har både estetik och funktion.

–Det har slumpat sig så att jag har arbetat mycket med lekskulpturer ofta i ’sceniska’ grupper, speciellt för små barn, säger hon.

Nu visar Falbygdens museum en utställning med Lotte Piles verk. På söndag genomför museet en öppen föreläsning med anknytning till utställningen och Lottes konstnärskap.

Utställningen är arrangerad av Falbygdens konstförening, Sveriges konstföreningar och Falbygdens museum, och visas till mitten av april.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer