Tisdag 2 juni 2020

Sparbanken satsar på lek och lär för barn i Skara

Foto: Skara kommun
Foto: Skara kommun

Sparbanksstiftelsen Skaraborg anslår drygt 3,5 miljoner kronor till Skaras nya kulturella mötesplats för barn i gamla biblioteket.

– Det är mycket glädjande att Sparbanksstiftelsen stödjer kommunens satsning på att levandegörandet gamla biblioteket med dess unika samlingar och att börja med att satsa på barnen och bokens historia, säger Jan-Erik Augustsson, ordförande (L) i kultur- och fritidsnämnden.

I januari 2020 blir FN:s barnkonvention lag och då ska barn få utökad rätt till att vara kreativa, skriver Skara kommun i ett pressmeddelande.

I gamla biblioteket finns Sveriges äldsta bok att beskåda, men den är inte så tillgänglig för barnen att leka och lära kring idag. Den nya lek- och lärutställningen, som görs möjlig tack vare bankens bidrag, kommer sy ihop detta på ett elegant sätt.

Under hösten har den tillfälliga lekutställningen Allemansland med Lennart Hellsings karaktärer gått att besöka.

– Vi har kunnat se att det är ett framgångsrikt sätt för barnen att leka, lära och fantisera utifrån en barnlitterär värld. Det känns helt rätt att utveckla den här typen var kreativ och läsfrämjande verksamhet som dessutom bygger på Skaras historia som lärdomsstad, säger kulturchef Åsa Veghed.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer