Torsdag 9 juli 2020

Tôrparpris delas inte ut  i år

Förra årets Tôrparpristagare Anton Ljungqvist och Fatima Bremer tillsammans med stipendiekommitténs Ingvor Ljung, Andreas Ljung och Ewa Winberg.
Förra årets Tôrparpristagare Anton Ljungqvist och Fatima Bremer tillsammans med stipendiekommitténs Ingvor Ljung, Andreas Ljung och Ewa Winberg.

Det kommer inte att delas ut något Tôrparpris i år. I 18 år har detta stipendium årligen delats ut till minne av Skaras store underhållare Mats Ljung, som avled 2001.

Detta är ytterligare ett exempel på evenemang och tillställningar som ställs in på grund av den pågående Coronapandemin.

– Vi ser inte att det kommer att finnas något lämpligt tillfälle att hylla stipendiater på i år. I alla år har vi haft som vana att på lämpligt officiellt sätt uppmärksamma stipendiaterna. Det kräver planering och framförhållning, vilket är omöjligt med tanke på ovissheten som finns i samhället just nu, säger Ingvor Ljung i stiftelsekommittén, i ett pressmeddelande.

Planeringen nu är istället att nya stipendiater ska utses och hedras nästa år – 20 år efter första gången.

Raden av stipendiater som fått priset under årens lopp är lång.

– Det känns fantastiskt fint att kunnat uppmuntra unga talanger som redan lyckats men som har stora utvecklingsmöjligheter inom olika branscher som författarskap och musik, säger Ingvor Ljung

Här är samtliga som fått stipendiet:  Mikael Riesebeck, Åsa Fång, Per Andersson, Sofia Hedström/Anders Nystedt, båda från Skara, Linda Bengtzing/Johan Randén, Johanna Abrahamsson/Tobias Persson, Björn Gustafsson/Viktor Morell, Jeanette Capocci/Charlies Teater i Skara, Jessica Heribertsson, Elisa´s/Solstrålarna från Götene, Filip Johansson/Timotej, Simon Ljungman/Hanna Fahl, Carina Bergfeldt/Petter Bristav från Skara, Elina Stridh, Sebastian Freij, Jonathan Borg från Skara, Klas Wiljergård, Vrickade teatern och Affekt film AB,  Jonas von Essen,  Jonna Sandén samt  Anton Ljungqvist och Fatima Bremer.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet