Lördag 28 januari 2023

Vara Konserthus öppnar under våren

Vara konserthus har varit stängt sedan i november, men nu öppnas portarna igen, om än i liten skala. Vilda bebin & mamman är en föreställning som visas. Foto: Vara konserthus
Vara konserthus har varit stängt sedan i november, men nu öppnas portarna igen, om än i liten skala. Vilda bebin & mamman är en föreställning som visas. Foto: Vara konserthus

Vara Konserthuset har varit stängt för publik sedan i november 2020, men öppnar nu upp för en liten publik till några utvalda föreställningar innan sommaren.

De föreställningar som planeras att genomföras är två teaterföreställningar för små barn – Vilda Bebin & Mamman i april och Musen & Äpplet i maj, samt dansföreställningen Hannah Felicia / What if i maj.

Danskompaniet Spinn och Klima Dance & Sumie delar scenen.

– Vi är väldigt glada över att kunna ta emot publik i huset igen, även om det är i en mycket mindre skala än vad vi är vana vid, säger Sara Törn, produktionschef på Vara Konserthus, i ett pressmeddelande.

Föreställningarna kommer att genomföras med åtta personer i publiken och spelas i salonger som vanligtvis kan ta flera hundra gäster.

– Det är viktigt att du som sitter i publiken får ett tryggt och trevligt besök på konserthuset. Vi har under året utarbetat bra rutiner för att ta emot besökare på ett säkert sätt, berättar Sara Törn.

Publiken kommer att placeras med gott om utrymme till nästa sällskap och till artisterna på scenen. I lokalerna finns handsprit och det kommer även finnas munskydd för de gäster som önskar.

– Det kommer bli en annorlunda upplevelse för de som tar chansen att se dessa föreställningar i och med att det är en sådan liten publik. Men efter detta märkliga år tror vi att det är viktigt för både publik och utövande artister att få mötas igen. Vi har ett uppdrag att presentera scenkonst för barn och dans på våra scener – även om det givetvis först och främst måste ske på ett smittsäkert sätt, menar Sara Törn.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet