Torsdag 28 september 2023

Västergötlands museum öppnar igen

Efter fyra stängda månader öppnar nu Västergötlands museum i Skara. Den första dagen för
spontana ströbesök blir den 4 augusti.

Museets huvudbyggnad stängdes den 31 mars, som en del i det förebyggande arbetet för att hindra spridningen av coronaviruset, men friluftsmuseet Fornbyn och Kata Gård har hållits öppna som vanligt under hela perioden.

Under de stängda månaderna har museipersonalen bland annat arbetat med digital förmedling av föremål, arkivhandlingar, fotografier och berättelser, utställningsproduktion samt genomfört arkeologiska- och byggnadsantikvariska uppdrag. Nu kan den publika verksamheten återgå till en mer vanlig tillvaro igen.

– Vi ska fortsätta med det digitala arbetet eftersom det är en viktig del av vår verksamhet och då vi fått mycket positiv respons från våra följare, men det är viktigt att våra besökare får se föremålen i verkligheten och på nära håll också, säger museichef Luitgard Löw i ett pressmeddelande.

Coronapandemin är ju dock inte över och museet följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När museet öppnar den 4 augusti kommer öppettiderna för huvudbyggnaden att vara något begränsade och under augusti månad gäller kl. 12-16 alla dagar utom måndagar.

– När man besöker oss här i Skara, på Kata Gård eller går in i Fornbyn gäller det, som på alla andra platser, att visa hänsyn och hålla avstånd. Om man känner sig sjuk ska man förstås stanna hemma, säger Luitgard Löw.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar Vad vill du egentligen? ”Ett dråpslag mot folkbildningen” 4 av 10 kör för fort utanför skolor