Lördag 18 augusti 2018

Logotyp som ska förena platåbergen

Här är den särskilda logotypen för ”Platåbergens Geopark” i Västergötland.

Parallellt med arbetet om att år 2019 bli Sveriges första Unesco Global Geopark, lanserar nu projektet Platåbergens Geopark sin nya logotyp. Om projektägarna får som de vill, så kommer den synas på många ställen runt de västgötska platåbergen.

-En geopark ger ökad förståelse för hur vi bäst förvaltar våra naturresurser och vår planet. Men den ger också möjligheter till en positiv landsbygdsutveckling, bland annat genom att utveckla turismen och genom aktiviteter och skolprogram för barn och unga, säger Anna Bergengren, projektledare.

En geopark är ett område med en geologi som är av internationell betydelse. Något som är unikt i världen och där man kan berätta om sambanden mellan geologi, biologi, människor och kulturhistoria.

Den tänkta geoparken sträcker sig över nio kommuner: Trollhättan, Vänersborg, Grästorp, Lidköping, Götene, Skara, Mariestad, Skövde och Falköping. Grästorp kommun är projektägare. Projektet är finansierat över tre år av de nio kommunerna, Skaraborg- och Fyrbodals kommunalförbund. Under 2018 finns är även Västra Götalandsregionen med och finansierar projektet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer