Måndag 23 juli 2018

Mer än dubbelt så många besökte Lidköpings konsthall 2017

Konstintendenten Amanda Österberg har visning i Konsthallen. Foto: Pressbild
Konstintendenten Amanda Österberg har visning i Konsthallen. Foto: Pressbild

Hela 12 699 fler besökare hittade till Lidköpings Konsthall under 2017, vilket är mer än en fördubbling jämfört med 2016 års siffror.

Flest besökare hade konstnären och keramikern Moa Anderssons utställning, ”Vår bästa tid är nu”, med både skulpturer och måleri av tanter, som sågs av 5 907 personer. Moas nytänk kring att gestalta den åldrande kvinnan har hyllats av alla som sett den och lockade en helt ny publik till konsthallen.

En av Skandinaviens mest anlitade illustratörer Jan Bergerlind, vars julkort med odlingslandskapet, där gårdstomten har sin givna plats och där flera av motiven är klassiska lockade 4 317 besökare till Konsthallen.

Den tredje mest besökta utställningen under året var Mats Alfredssons Streetwalk med fotografier av okända människor på gator, tunnelbana, pubar, kaféer och andra offentliga miljöer.

Förutom utställningar har Konsthallen även startat pedagogisk verksamhet genom konceptet ”Konsthallens konstskola” med ett kursutbud riktat till olika åldrar.

En stor satsning på att ge ungdomar mellan 13-29 år möjligheten att engagera sig i konst- och kulturlivet startades ungdomskonsthallen, Subsurface, i källaren under den ”riktiga” Konsthallen. Där ges lokala unga kreativa konstnärer en möjlighet att få ställa ut egna verk men också påverka vilka kända professionella konstnärer de vill ställa ut.

– Mycket har hänt i verksamheten under 2017 och nu ser vi fram emot 2018, ett år med nya samarbeten, en bra bredd i utställningarna och ett helt nytt utbud av pedagogiskt program riktat till olika målgrupper, ger en förhoppning om att locka ännu fler att besöka oss i år, säger Anna Ohlin Ek, biträdande chef, bibliotek, konst och kultur.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet