Tisdag 25 september 2018

Musikalisk resa till New York

Pressbild
Pressbild

På fredag kommer Göteborg Wind Orchestra och sångerskan Evelyn Jons till Skara för en sprakande konsert.

Publiken får följa med på en musikalisk tripp till New York och möta verk av bland annat George Gershwin, Leonard Bern-Stein och Cole Porter.

New York är staden som genom alla tider inspirerat artister till att komponera och skriva texter. Vad är det som är så speciellt med musik som är skriven i och inspirerad av just New York?

Har musiken ett alldeles eget sound och kan man kanske känna den pulserande storstadsrytmen och visualisera Brooklyn Bridge som möter New Yorks skyline?

Evelyn Jons är en mångfacetterad artist med hela Skandinavien som arbetsfält. Hon är utbildad musikalartist och arbetar i en mängd olika sammanhang där den röda tråden alltid är sången och kärleken till musiken.

Hon rör sig från klassiska, virtuosa klanger till jazziga, popmusikaliska och folkmelodiska tongångar. Evelyn har gett ut tre egna skivor med en blandning av sin egen musik och tolkningar ur hennes personliga repertoar.

Evelyn har spelat en lång rad av musikalroller i bland annat Chess, Cats, Guys and Dolls, West Side Story, Les Misérables och Chicago.

 

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet