Lördag 3 juni 2023

2 478 bidrag till Melodifestivalen

Karin Gunnarsson leder juryns arbete. Foto: Anders Strömquist/SVT
Karin Gunnarsson leder juryns arbete. Foto: Anders Strömquist/SVT

2 478. Så många låtar hade kommit in till Melodifestivalen 2017 när deadline för att skicka in bidrag gick ut på måndagen. Det är ungefär samma siffra som i fjol, då 2 450 bidrag skickades in.

”Det är en hanterlig och bra nivå. I år satsar vi på att få in så många nya låtskrivare som möjligt. Det har vi redan fått gensvar på. En anledning till att låtskrivare som aldrig tidigare tävlat i Melodifestivalen nu känner sig lockade kan vara att halva startfältet hade sån fantastiska listframgångar i våras”, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman till SVT.

Nu tar juryprocessen vid för att välja ut låtarna. Namnen på låtarna och låtskrivarna som kommer med i tävlingen presenteras senare i höst.

/TT

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Sätta gränser för alkohol och droger Problem att lämna in tävlingar på webben Medelåldern för skogsägare Avråder från bad i Boulognersjön Äldre kvinnor erbjuds inte mammografi Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad?