Lördag 3 juni 2023

Alicia Jern vann Skaraborgsfinalen

Alicia Jern. Foto: Jonas Larsson/P4 Skaraborg
Alicia Jern. Foto: Jonas Larsson/P4 Skaraborg

Alicia Jern som studerar vid musikgymnasiet i Vara vann Skaraborgsfinalen av musiktävlingen P4 Nästa med låten Friendzone. Det blev röstningsrekord i mycket jämn final.

– Jag trodde aldrig att det skulle hända, att få stå här med en sådan fin glaspokal. Jag är så glad över vinsten, säger Alicia Jern.

Hon har skrivit låten tillsammans med klasskompisarna Anthon Axelsson och Edvard Sandquist från Academy of music and business i Vara.

Under onsdagen avgjordes finalen där fem olika bidrag tävlande om att få kunna representera P4 Skaraborg i riksfinalen. Intresset för tävlingen har varit stort då det blev röstningsrekord med totalt 3283 stycken lyssnarröster.

– Det var ett mycket starkt startfält i år och det skiljde bara en poäng mellan topplatserna, säger Anders Jernquist juryns ordförande.

Nu väntar vi på att de 24 andra lokala P4-kanalerna ska ha sina finaler och därefter ska en jury utse vilka åtta finalister som får tävla i riksfinalen som äger rum i september.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Sätta gränser för alkohol och droger Problem att lämna in tävlingar på webben Medelåldern för skogsägare Avråder från bad i Boulognersjön Äldre kvinnor erbjuds inte mammografi Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad?