Torsdag 30 mars 2023

Anita & Gunnar till Vara konserthus

Maria Knutsson och Pär Sjölander gestaltar Anita Lindblom och Gunnar Wiklund i succéföreställningen ”Anita & Gunnar” som kommer till Vara Konserthus. Foto: Ulf Stjernbo
Maria Knutsson och Pär Sjölander gestaltar Anita Lindblom och Gunnar Wiklund i succéföreställningen ”Anita & Gunnar” som kommer till Vara Konserthus. Foto: Ulf Stjernbo

Svensktoppslegendarerna Anita Lindblom och Gunnar Wiklund förenas i den nyskrivna musikföreställningen Anita & Gunnar. Den 23 april är det dags för besök på Vara Konserthus.

Berättelsen är uppbyggd kring ett fiktivt möte, där de båda blickar tillbaka på sina karriärer, kärleken och musiken.

– Anita och Gunnar var under 60-talet två av Sveriges mest framgångsrika artister. Men det många inte vet är att de under en tid även var förlovade med varandra. Båda hade genom åren sina duster med såväl pressen som Skatteverket och trots alla förutsättningar, blev nog livet aldrig riktigt vad de hade hoppats på, säger arrangören Billy Heil, som även författat manus.

I rollerna som Anita och Gunnar ses Maria Knutsson och Pär Sjölander, två välrenommerade sångare som återskapar såväl sång som dialog på ett realistiskt sätt. Och förutom att rösten är förvillande lik så uppträder Maria även i tre av Anita Lindbloms alldeles egna scenklänningar som Billy Heil budade hem på auktion när hennes bohag såldes ut på auktion.

Anita hade ett stort intresse för mode och var heller inte rädd för att ta ut svängarna och anamma nya trender.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet