Torsdag 16 augusti 2018

Fabian Bom intar Skara i vinter

Jojje Jönsson har bytt Dag-Otto mot Fabian Bom och beundras här av Siw Carlsson och Mia Poppe. Foto: Bo Håkansson.
Jojje Jönsson har bytt Dag-Otto mot Fabian Bom och beundras här av Siw Carlsson och Mia Poppe. Foto: Bo Håkansson.

Årets gästspel i Skara, från Vallarna i Falkenberg, hyllar Nils Poppe. På trettondagsafton blir det premiär för ”Soldat Fabian Bom”.

”Soldat Fabian Bom”, årets uppsättning på Vallarna i Falkenberg, har blivit en stor succé. Nu är det klart att det blir gästspel på Rosers salonger i Skara med premiär på trettondagsafton.

Det är tradition att Skara får besök under ett antal veckoslut i början av året. Den här gången handlar det alltså om ”Soldat Fabian Bom”, som är en hyllning till Nils Poppe (1908-2000) – en av svensk underhållnings största genom tiderna.

 

Det är 16:e året i följd som sommarens pjäs på Vallarna följs upp med besök i Skara.

Jojje Jönsson har varit med i samtliga 16 uppsättningar – de flesta i rollen som brevbäraren Dag-Otto. Nu ikläder sig Jojje Jönsson rollen som Nils Poppes kultförklarade figur Fabian Bom, en av århundradets mest älskvärda personligheter.

-Att komma till Skara är alltid lika trevligt. Att nu få göra en annan roll känns bara stimulerande, säger Jojje.

Pjäsen är fylld av förvirring, puttrig kärlek, sång och kanske lite dans! Jojje har sällskap av stor del av svenska humoreliten. Förutom Jojje Jönsson består ensemblen av Siw Carlsson, Mia Poppe, Anna Carlsson, Mikael Riesebeck, Mikael Ahlberg, Niclas Strand, Ola Hedén, Kent Vickell och Sara Axelsson.

”Soldat Fabian Bom” är efter en idé av Nils Poppe. Manus har skrivits av Lars Classon och Jojje Jönsson. Regissör är Ulf Dohlsten.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer