Lördag 3 juni 2023

Hejdlösa skratt i Skara

Bild: Bo Håkansson, Bilduppdraget
Bild: Bo Håkansson, Bilduppdraget

Traditionellt brukar gänget från Vallarnas friluftsteater i Falkenberg dyka upp på Rosers Salonger i Skara först efter nyår, men i år är det nu som gäller.

Årets föreställning heter Pilsner & Penseldrag och är ett folklustspel, som i sin originalversion hette Grabbarna i 57:an och skapades på 1930-talet av Gideon Wahlberg.

Själva handlingen kretsar i stort kring två halvtokiga målare, en girig hyresvärd med uppenbara alkoholproblem och ett försvunnet lönekuvert.

Bakom de olika rollerna hittar vi mest kända ansikten som tidigare visat upp sig på scenen i Skara – bland annat Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Claes Månsson och Mikael Riesebeck.

Nu behövs förstås hela ensemblen för att driva storyn framåt, men det är ändå ovanstående kvartett som lockar till skratt och till slut räddar hela föreställningen.

För faktum är att det egentligen är först i andra halvlek som Pilsner & Penseldrag når riktigt sköna höjder och låter publiken skratta hejdlöst.

Pilsner & Penseldrag spelas i Skara fram till den 15 december.

Ulf Dohlsten står för regin. Men på scenen är det bland annat Mikael Riesebeck, Siw Carlsson, Claes Månsson, Anna Carlsson och Jojje Jönsson som för handlingen framåt.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Sätta gränser för alkohol och droger Problem att lämna in tävlingar på webben Medelåldern för skogsägare Avråder från bad i Boulognersjön Äldre kvinnor erbjuds inte mammografi Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad?