Fredag 2 juni 2023

Mariestadsband vidare i Svensktoppen nästa

Hometown Marie från Mariestad efter segern i delfinalen av Svensktoppen nästa. Bild: Marie Schnell/P4 Skaraborg
Hometown Marie från Mariestad efter segern i delfinalen av Svensktoppen nästa. Bild: Marie Schnell/P4 Skaraborg

Gruppen Hometown Marie från Mariestad och Lidköping vann på Skaraborgsfinalen av Svensktoppen nästa.
– Det känns otroligt bra, säger sångaren Oskar Östman.

Svensktoppen nästa är Sveriges Radios riksomfattande musiktävling. Under våren har landets 25 P4-kanaler med hjälp av lokala jurygrupper valt ut lokala finalister. På onsdagskvällen avgjordes Skaraborgsfinalen i Bruksvilleparken i Tidaholm.

I Skaraborgsfinalen tävlade fem bidrag: The M.E.I, Hometown Marie, Mr Melo, Anja och White Water Stringband. Dessa har under de senaste veckorna spelats i radio och lyssnarna har kunnat rösta på sin favorit via sms. I finalen vägde lyssnarnas röster lika tungt som rösterna från jurygruppen.

Under de kommande månaderna kommer samtliga P4-kanaler i landet att arrangera lokala finaler. I augusti väljer en jury ut åtta av dessa bidrag som tävlar i en Sverigefinal. Den låt som vinner den stora finalen i Svensktoppen nästa kommer att ges en utmanarchans till Svensktoppen. En av de åtta finalisterna kommer också vara med och tävla i nästa års Melodifestival.

-Det känns otroligt bra! Tack så jättemycket för alla röster, säger Hometown Maries Oskar Östman, och berättar att gruppen har fullbokat schema framöver med turné hela sommaren.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Sätta gränser för alkohol och droger Problem att lämna in tävlingar på webben Medelåldern för skogsägare Avråder från bad i Boulognersjön Äldre kvinnor erbjuds inte mammografi Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad?