Söndag 5 februari 2023

Melodifestivalen tillbaka i Lidköping

Oscar Zia. Foto: SVT
Oscar Zia. Foto: SVT

Lidköping ska återigen arrangera Melodifestivalen. Det blir den 26 februari nästa år. Det meddelade Sveriges Television på tisdagen.

Det är även klart vem som blir programledare för Melodifestivalen 2022. Oscar Zia leder hela Sveriges fest som dessutom planerar för turné nästa år. Efter startskottet i Malmö lördag den 5 februari åker Melodifestivalen vidare till Göteborg, Linköping, Lidköping, Örnsköldsvik och slutligen till Stockholm.

– Det känns självklart som ett ärofullt uppdrag – plötsligt är det jag som står i ledet efter Kristian Luuk, Petra Mede och Gina Dirawi. Jag har tittat på Melodifestivalen sen jag var liten, hela familjen skulle titta och ingen fick prata, jag ville inte missa en sekund! Jag är väldigt peppad på att åka ut på turné och jag ska göra mitt bästa för att leda tittarna genom denna fest, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

Det blir tredje gången i Lidköping. 2014 och 2019 var de två tidigare tillfällena.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet